top of page

Mijn verhaal achter de schermen

Over mij persoonlijk

Therapie is een persoonlijk proces waarin de klik met de therapeut een belangrijk onderdeel is. Om die reden schrijf ik hier iets meer over mezelf, op een meer persoonlijk niveau, in mijn eigen handschrift. 

Wat ben ik?

Ik ben een verzameling van atomen, bestaande uit energie, die zich georganiseerd hebben tot het lichaam wat ik ben. Tegelijk ben ik ook het proces wat plaatsvindt op de contactgrens met de mensen rondom mij.

Ik ben continu in verandering, en continu op zoek naar wat ik nodig heb. Tegelijk heb ik ook andere mensen nodig en heb ik dus ook de anderen te geven wat zij nodig hebben. 

Ouders en kinderen

Vele jaren geleden werd ik door mijn moeder en vader op de wereld gezet. Als kind was ik enorm aangetrokken door technologie. Het voorspelbare vond ik erg fijn.

Dit was in contrast met het soms onvoorspelbare van mijn onbewuste emotionele beleving. 

Mijn ouders hebben me met veel liefde en zorg grootgebracht, zo goed als ze konden. Uiteraard konden ze niet al mijn behoeften invullen, waardoor ik me soms alleen voelde.

Elk van hen heeft het niet makkelijk gehad tijdens hun kindertijd, dus ik heb er nu, na een interne en externe strijd, écht vrede mee gevonden.

Picture 2.jpg

Natuur

Mijn vader liet me de natuur ervaren. Vooral de reizen naar Zweden inspireerden me. Als jongere met een kano naar een eiland varen en daar zelfstandig met mijn zus in een tentje slapen en een vuurtje stoken. Hier ontstond mijn liefde voor de natuur, die er altijd voor me is. De natuur voelt als een onuitputtelijke energie voor me. Groter dan mezelf, waar ik me door kan laten dragen wanneer ik me even niet alleen kan dragen. En ik ben deel van de natuur. De natuur heeft een spirituele dimensie voor mij.

Mijn vader leerde me ook mijn innerlijke energie te voelen en te sturen.

Studies en tweede familie

Met mijn passie voor technologie en wetenschappen studeerde ik na mijn Wiskunde-Wetenschappen opleiding Informatica op de Universiteit Antwerpen, waar ik mijn toekomstige vrouw ontmoette. Samen zetten wij 2 zonen op de wereld die nu tiener zijn. Via haar kwam ik in contact met haar vader, die een tweede vaderfiguur voor me werd. Mijn plan was om na mijn studies te doctoreren, maar hij overtuigde me meteen te starten in zijn bedrijf. Toen waren we met 7 medewerkers. Jaren later kreeg ik van mijn schoonvader een deel van de aandelen, alsof ik zijn zoon was. Ik ben hem daar heel dankbaar voor.

Hij zag de ondernemer in mij had en hielp me die te ontwikkelen.

ny2017.jpg

CTO en CEO

Ik startte als ontwikkelaar, en na een tijdje werd ik verantwoordelijk voor het team van ontwikkelaars en werd ik CTO, waarbij ik ook de strategische technologische visie van het bedrijf gestalte gaf. De laatste jaren leidde ik het bedrijf als CEO, waarbij ik de inmiddels 60 medewerkers aanstuurde. Mijn geloof was steeds dat de groei van een bedrijf alleen kan als de medewerkers persoonlijk ook groeien. Ik voelde me betrokken bij hun evolutie. Dat ik kon helpen bij de groei van deze mensen gaf me enorm veel energie.

Ik ontdekte mijn passie voor mensen.

Moeilijke beslissingen

En toch... ik stelde me existentiële vragen over het leven dat ik leidde. Ik werkte samen met een coach (Gestalt therapeut) om inzicht in mezelf te vergroten. Het werd me duidelijk dat mijn rol op dat moment in die omgeving niet langer goed voor me was. Mijn energiebalans was negatief: ik stopte er meer energie in dan ik eruit haalde. Dit was chronisch, en dus echt een probleem. Na een tijd vechten trok ik de natuur in en nam ik een aantal moeilijke beslissingen.   

IMG_2117.jpeg
IMG_0135.jpeg

Persoonlijke ontwikkeling

Ik stopte mijn actieve rol in het bedrijf en beëindigde mijn relatie van 20 jaar. Ik deed veel aan persoonlijke ontwikkeling. Meditatie, ademwerk, therapie, coaching, psychedelica, zweethutten, groepswerk, vipassana, ... Ik leerde mezelf kennen, en steeds beter aanvaarden.

Bij het verkopen van het bedrijf werd ik financieel onafhankelijk. Ik dacht dat ik me vrij ging voelen nadat het "geld op mijn rekening" zou staan. Het tegenovergestelde was waar. Ik voelde me plots verantwoordelijk en was me bewust van wat ik kon verliezen.

Een tijd lang wilde ik niets meer met het bedrijfsleven te maken hebben. Na verloop van tijd ontdekte ik toch dat daar een rol voor mij weggelegd is. Als verbinder van mensen en organisaties. Om de wereld een betere plek te maken voor onze kinderen.

pexels-jacob-colvin-1761279.jpg

Over mij professioneel

Mijn naam is Klaas Bals

Hierboven vind je een meer persoonlijke, filosofische en een beetje een spirituele kijk op mezelf. Op deze andere pagina vertel ik meer over mezelf in professionele context.

Klaas Bals_edited.jpg
bottom of page