top of page

Impact investeren

Sinds een paar jaar ben ik actief als investeerder. Ik houd steeds meer rekening met de impact van mijn investeringen en wil verder evolueren van verantwoorde investeringen (die geen schade aanrichten) naar duurzame investeringen (die stakeholders ten goede komen) en impactinvesteringen (die bijdragen aan oplossingen).

Mijn focus ligt op mentale gezondheid en gelijke kansen, waarbij vaak een technologische component voor schaalbaarheid en dus ook de impact vergroot.

Impact investeren

Binnen het spectrum van impact investeringen kan ik je helpen op verschillende manieren

pexels-sahil-singh-1047717.jpg

Investering

Ben je op zoek naar kapitaal en denk je dat ik een investing zou willen doen in jouw onderneming, stuur me dan jouw pitch deck.

pexels-pixabay-66319.jpg

Mentoring en pitch deck advies

Wil je jouw verhaal naar investeerders en jouw pitch deck, verder verfijnen, kan ik jou hierbij misschien helpen.

pexels-pixabay-51374.jpg

Co-investering

Ben je zelf investeerder en wil je graag een klankbord om een bredere kijk te hebben op jouw investeringen? Ik kan je helpen een verbinding te maken tussen wie je bent als mens, en hoe jouw investeringen je nog meer betekenis kunnen geven in de wereld.

Mijn pad naar impactinvesteringen?

Sinds mijn achtste was ik gepassioneerd door computers en studeerde ik informatica op de universiteit. Ik werkte 17 jaar in een familiebedrijf, als CTO en CEO, werd mede-aandeelhouder en was betrokken bij de verkoop van dat bedrijf.  
Nadat het bedrijf was verkocht, was het intimiderend om plotseling te moeten beslissen waar ik mijn geld in zou investeren. Ik wilde goede beslissingen nemen. Ik was bang om het te verliezen. Ik was bang om schade aan te richten. Vanuit dit perspectief heb ik een aantal verantwoorde investeringen gedaan (die geen schade aanrichten), niet specifiek om goed te doen.  
Ik heb veel aan zelfontwikkeling gedaan, ook om therapeut te worden. Ik leerde dat naar de wereld kijken vanuit een perspectief van macht en superioriteit niet tegemoet komt aan een heel fundamentele menselijke behoefte aan echte verbinding. Het is een heel eenzame plek. Om je echt te verbinden en als mens te leven, is het nodig om de wereld te ervaren in wederkerigheid met empathie. Ik probeer dit soms uit te leggen, maar het voelt alsof ik kleuren moet uitleggen aan een kleurenblinde. Mijn innerlijke doel is gevormd door deze ervaring, gericht op inclusie en mentale gezondheid.  
Ik vroeg me af hoe ik investeren kon combineren met inclusie en mentale gezondheid. Ik dacht dat het onmogelijk was. Ik dacht dat ik alleen was met deze droom.  
Via via kwam ik in contact met een impact fonds waarin ik investeerde, en ook zetel in het Investeringscomité.  


Ik loop het pad om mijn verantwoorde beleggingen (do no harm) verder te migreren naar duurzame beleggingen (ten voordele van stakeholders) en impactbeleggingen (om bij te dragen aan oplossingen).  
Ik richt me wel op impact investing (gericht op rendement), niet op filantropie. Mensen met minder kansen moeten niet gezien worden als mensen die hulpeloos zijn, en het gratis weggeven van dingen kan mensen een minderwaardig en hulpeloos gevoel geven in plaats van ze te versterken. Het geven van geld of dingen kan op een bepaald moment nodig zijn, maar om duurzame impact te krijgen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het impactelement echt is ingebouwd in het bedrijfsmodel van het bedrijf, en niet later kan worden weggesneden om de marge te verbeteren. "Hoe beter het bedrijfsresultaat, hoe groter de positieve impact", daar moeten we naar streven.  

bottom of page