top of page

Wat mensen ervaren in contact met mij

Getuigenissen

Elk mens zit anders in elkaar. En dus zal ook een ontmoeting tussen twee mensen telkens anders zijn. Om je een beeld te geven wat er kan ontstaan in contact met mij, laat ik graag enkele mensen aan het woord die in verschillende settings contact met mij hebben of hadden.

pexels-laker-6156557.jpg

Al vier jaar lang begeleidt Klaas mij op een transformerende reis in zowel mijn persoonlijke als professionele leven. In ons eerste jaar samenwerking hielp hij me door een bijzonder moeilijke persoonlijke periode heen, en dankzij hem kon ik deze ervaringen een plek geven. 
Zijn begeleiding gaat verder dan alleen persoonlijke coaching; als bestuurslid van onze SaaS startup brengt hij dezelfde diepgaande en doorvoelde inzichten mee. Het is verfrissend om te beseffen dat niet alles met het hoofd opgelost hoeft te worden. Elke sessie met Klaas is een openbaring, en samen onthullen we inzichten die ik zelf misschien over het hoofd (en hart) zou zien. 
De uitdagende thema's waar we rond werken voelen altijd minder zwaar aan door de warmte en veiligheid die Klaas in elk gesprek brengt.

Maarten Jansen, co-founder Dashdot en Webclew

"Gestalttherapie is een unieke en bijzondere vorm van therapie, waarbij je door aandacht te geven aan wat je lichaam je vertelt op een milde en geaarde manier gaandeweg dichter bij je kern komt. Klaas begeleidt jou bij dat proces. Met zijn warme en genereuze persoonlijkheid gaat hij samen met jou op zoek naar jouw essentie, naar jouw ware behoeften. Zo kun je onnodige ballast loslaten en nog meer in je kracht gaan staan."

Tina

pexels-scott-webb-1029604.jpg
pexels-tomáš-malík-3591596.jpg

"Ik ben oprichter van een climate tech start-up en ken Klaas via een netwerk van ondernemers. Klaas adviseert ons als bedrijf om duurzaam te groeien, op basis van zijn eigen ondernemerservaring. Daarnaast coacht Klaas mij op persoonlijk vlak om te groeien als leider van een team en een evenwichtige work-life balance te vinden en te bewaren. Wat ik persoonlijk zeer waardeer in de samenwerking met Klaas is de “safe space” die hij creëert om op gelijke voet, in volledige openheid en vertrouwen de zaken te benoemen zoals ze zijn of aanvoelen."

Kenneth Van Den Bergh, Founder en CEO, Carbon+Alt+Delete

Je wil ze geen eten geven, alle coaches. Professioneel had ik een aantal vragen: zit ik nog wel op de juiste plaats, hoe ga ik om met een verandering van functie, … en kon daar wel wat hulp bij gebruiken. Ik zag door het bos de coaches niet meer. Toevallig hoorde ik Klaas op een podcast, niet minder sceptisch dan ervoor. Een getuigenis kan niet overbrengen wat Klaas voor me betekend heeft. Dankzij hem leerde ik gewoontes en dynamieken herkennen en zette ik stappen die ik voorheen niet zag. Er wordt niet rond de pot gedraaid, zaken worden benoemd. Je wordt uitgedaagd, Klaas is geen therapeut die steeds ja-knikt. Sommige oefeningen zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen en startte ik met de nodige argwaan maar ze leerden me zoveel over mezelf. En hoewel ik initieel met een professionele insteek bij Klaas terecht kwam, is er ruimte om alle aspecten van je leven te bespreken.

Een coach moet je liggen. Maar als je twijfelt om te kijken of dat bij Klaas het geval is, hoop ik dat mijn getuigenis het duwtje is die je nodig hebt om Klaas te contacteren.

Peter Eysermans, CTO in residence

pexels-brent-keane-580835.jpg
pexels-pixabay-50570.jpg

"Mijn eerdere ervaring met board meetings was vooral mechanisch. Board leden kijken naar de belangrijkste KPIs van het bedrijf en bespreken welke in het rood staan. Ze stellen lastige vragen over de run-rate en cashflow en graven naar oorzaken. Ze doorprikken zwakke argumenten en delen hun helikopterzicht die wij als oprichters in alle gekte missen.

Klaas brengt board meetings meteen naar een ander niveau. Hij slaagt erin om een analytische blik te combineren met aandacht voor de relatie tussen en motivatie van oprichters. Ik was meestal voorbereid op moeilijke vragen over sales vooruitgang of de grootte van de markt. Ik werd ontwapend door onverwacht open gesprekken over waar we als team staan en waar mee strugglen.

Kortom, board meetings gaan doorgaans over wat een team moet ondernemen tegen de volgende milestone. Klaas helpt ons steeds opnieuw na te denken waarom we zo veel energie in een startup steken en hoe we die kanaliseren om de juiste objectieven te bereiken."

Thomas Ghys, Founder & CEO WebClew

"Klaas begeleidde ons directieteam op een offsite, en creëerde een omgeving waarin iedereen zich veilig voelde, waardoor de dingen gezegd werden op een verbonden manier, waar die eerder niet besproken konden
worden.

Klaas beschikt over een bijzondere combinatie aan competenties: aan de ene kant zijn verleden en ervaring als CTO en bedrijfsleider, die ervoor zorgen dat hij snel inzicht verwierf in onze business en snel geloofwaardigheid opbouwde bij ons team. En aan de andere kant zijn vaardigheden als coach en therapeut, waarmee hij op een veilige en verbonden manier de nodige openheid creëerde voor groei bij teamleden als individu, in dynamieken tussen hen en in de groep als geheel."

Jonathan Berte, Founder Robovision

pexels-mart-production-8869283.jpg
pexels-markus-spiske-2004166.jpg

"Dankzij de coaching sessies met Klaas ben ik mij veel meer bewust geworden van mijn eigen drivers en impact. Ook kan ik mijn emoties er meer laten zijn en er veel beter over praten. Wat mij heel veel geholpen heeft bij de verwerking van moeilijke gebeurtenissen.

Ik ben veel minder gejaagd en begrijp nu ook waarom ik zo overkwam. Ik neem mijn tijd om mij goed voor te bereiden en tot rust te komen. Ik neem bewust meer tijd voor mezelf.

Op Klaas zijn aanraden ben ik eveneens stemcoaching gaan volgen. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ik veel minder stress ervaar en met meer vertrouwen opkom voor mijn ideeën en noden.

Dankzij de sessies met Klaas heb ik zowel in mijn privé als professioneel leven grote stappen kunnen zetten. Klaas heeft mij namelijk nieuwe inzichten gegeven en hulpmiddelen, bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen, die mij helpen."

Sophie M

bottom of page